• Korkak olan yalnızlık nedir bilmez. Sandalyenin arkasında hep bir düşman bulur.

    Vortex

Sultanbeyli Kebabı

Katılım
Şub 21, 2021
Mesajlar
71
Tepkime puanı
45
TARİF(6 kişilik)

maxresdefault-e145725dfsp3.jpg




1 Buçuk yufka
3 patlıcan
2 orta boy patates
Yarım kilo kuş başı doğranmış tavuk göğsü
1 adet soğan
Pul biber @buyukbaharatci
Karabiber @buyukbaharatci
Tuz
Üzeri için başamel sos
2 bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ ve tuz
1 bardak kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI
Öncelikle patates ve patlıcanı küp doğrayıp kızartın.
Tencereye aldığınız tavukları suyunu çekene kadar kavurun biraz sıvıyağ koyup sogan la tekrar kavurun.

Baharatları ve kızarttığınız patates ve patlıcanları koyup altını kapatın.

1 yufkayı dörde bölün.Büyük bir kase nin içine gevşek bir şekilde yayın.

İçine tavuklu malzemeden bolca koyup buruşuk bir şekilde kapatıp elinizle bastırıp ters çevirin.

üzerine başamel sos döküp fırında pişirme ye alın.pişmeye yakın fırından çıkartın ve üzerine kaşar


rendesi ilave ederek tekrar üstünü kızartın
 
Üst Alt